Kunskapsskolan blir kvar i gamla lokalerna

Friskolan Kunskapsskolan i Västerås hade planer på att flytta från de provisoriska lokalerna på Hässlö till en byggnad vid Gamla Ångkraftverket. Men planerna grusades i måndags, när byggnadsnämnden sa nej eftersom miljön vid Ångkraftverket är för dålig. I går meddelade skolan att man blir kvar på Hässlö åtminstone ett år till.
Kunskapsskolan har förföljts av problem sedan första början. Lokalerna på Hässlö fick ordnas i panik för precis ett år sedan, då skolan fick nej till att etablera sig i en före detta ABB-lokal. När skolan startade ute på Hässlö var det buller i de tillfälliga lokalerna, och en ovan fri skolform fick många elever att hoppa av bara en månad efter skolstart. Enligt rektorn Benita Brooks Lundberg har skolan hela tiden räknat med att få slå sig till ro i lokalerna vid Ångkraftverket. Bara 100 meter från den lokal Kunskapsskolan inte får använda, är redan specialundervisningen på Mälarstrandsskolan i gång sedan ett år tillbaka. - Men där är eleverna äldre och dessutom vistas de bara på skolan några gånger i veckan, säger Göran Dangemark på stadsbyggnadskontoret. Benita Brooks Lundberg är besviken över att flytten till Gamla Ångkraftverket inte blir av. - Det är ett så spännande område, och vi hade så många idéer för skolan där, så det är klart att jag är besviken, säger hon till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".