Göran Lindsgård gör comeback som ledare i Irsta Västerås. Frågan är om det blir i herr- eller damlaget. Foto: Johan Bengts.

Lindsgård kan ta över efter "Olak" som IVH-tränare

I och med att Irsta Västerås säsong tog slut i lördags så tackade tränaren Jan-Olov ”Olak” Brunnström för sig efter tre år som ansvarig för damlaget.

IVH har inte klart med någon ny tränare, men högst upp på listan står namnet Göran Lindsgård.

- Det är ett smickrande anbud, säger han.

Att Göran Lindsgård kommer vara tränare i Irsta Västerås kommande säsong är klart. Men om det blir som huvudansvarig i damlaget eller tillsammans med Carlo Galluzzi i herrlaget - det har han inte bestämt sig för än.

- Jag kan ännu inte jämföra de två alternativen eftersom jag har träffat mer folk på damsidan än på herrsidan. Jag ska sätta mig ner med några på herrsidan innan jag bestämmer mig.

Göran Lindsgård är ett bekant ansikte i Västerås handbollskretsar. Han tränade Irstas damer under fyra säsonger med guldet 1991 som höjdpunkt.

Men det har gått några år sen han senast fanns på ledarbänken. Dit han nu vill återvända.

- Jag fick en känsla för sex-åtta veckor sedan att det skulle vara kul att jobba med handboll igen. Plus att jag har fått okej från min arbetsgivare och att det fungerar med min familjesituation, säger Göran Lindsgård.

När det gäller IVH.s damer så jobbar klubben med att behålla stora delar av truppen. Landslagsstjärnan Jessica Enström har ett år kvar på kontraktet och även om ett antal klubbar visat intresse tyder det mesta på att hon blir kvar i klubben och troligtvis tränas av Göran Lindsgård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".