DO utreder anmälan mot Mälardalens högskola

Diskrimineringsombudsmannen, DO, ska nu utreda uppsägningen av Mohsen Hakim, omdiskuterad lektor vid Mälardalens högskola. Hakim har anmält högskolan till DO för etnisk diskriminering. Om DO finner att det handlar om etnisk diskriminering kan myndigheten stämma Mälardalens högskola.
Det var i maj det blev känt att Mohsen Hakim blivit uppsagd. Ledningens förklaring var arbetsbrist, men Mohsen Hakim själv anser att uppsägningen bland annat beror på hans konflikter med högskolans ledning. Han anmälde därför högskolan till DO för etnisk diskriminering. Nina Johansson, handläggare på DO, säger till P4 Väsmanland att fackförbunden SF och SULF sagt att de inte tänker driva saken vidare, och att DO nu ska utreda ärendet. DO ska begära in yttranden från arbetsgivaren och kalla Hakim och arbetsgivaren även till muntliga överläggningar. Om DO finner att det handlar om etnisk diskriminering kan myndigheten stämma Mälardalens högskola.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista