Inställda tåg upprör kommunalråd

Problemen med inställda tåg fortsätter och dagligen drabbas hundratals länsbor av förseningar till jobbet. Största problemen har man haft i Bergslagen. - Det är som att få ett slag i ansiktet med stekpanna, säger Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta, om problemen.
Det storstilade projektet Tåg i Bergslagen, som skulle ge större rörlighet, har tappat resenärernas förtroende. I vintras lovade SJ att inga tåg på pendeltid skulle få ställas in, och att snabbussar skulle ersätta inställda tåg på känsliga tider. Men av det löftet har kommunalrådet i Fagersta, Stig Henriksson, inte sett något resultat, och han menar att det INTE har blivit bättre för de drabbade resenärerna. - Jag har bett om statistik som visar att det skulle blivit bättre för resenärerna, men har inte fått se någon sådan, säger han. Stig Henriksson menar att tågproblemen förstör Fagerstas satsning på att marknadsföra sig som en kommun det är lätt att pendla till och från. - Det här senaste året med alla tågproblem har varit som att få ett slag i ansiktet med stekpanna, säger Henrikssom till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".