Swedlam drivs fram till semestern

Swedlam i Skinnskatteberg försattes i konkurs i torsdags, men bolaget, som har ett 60-tal anställda, kommer att fortsätta driften fram till den 19 juli. Om det sedan går att dra igång igen efter semesterperioden, kan konkursförvaltaren inte svara på idag. Inte heller går det att säga hur stort underskottet i bolaget slutligen blir.
Det tog bara fyra dagar för den advokat som sattes in som likvidator av företaget att inse att det inte skulle vara möjligt att hålla verksamheten igång uppsägningstiden ut. Därför begärde han Swedlam i konkurs i torsdags eftermiddag. Konkursförvaltaren, advokaten Kurt Sjölander, informerade igår personalen om fortsättningen. Det enda han kunde lova var att man skulle hålla verksamheten igång fram till semesterstarten den 19 juli. Bakom det nedläggningsbeslut som togs i vintras ligger dålig lönsamhet. Det har talats om underskott på flera miljoner i månaden. Mycket talar därför för att anläggningen läggs ner i juli, eftersom en konkursförvaltare inte får driva en verksamhet med underskott. Ett av problemen med en stängning är att Skinnskattebergs tätort får sin fjärrvärme från Swedlam, något som alltså måste lösas på annat sätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista