Rolf Edlund (c), nu före detta kommunalråd

Rolf Edlund vänder åter till bussarna

Idag var Rolf Edlund, numera före detta kommunalråd i Heby, tillbaka på kontoret i kommunhuset för att städa ur rummet där han tillbringat sju tuffa år.

Snart kanske han vänder åter till sitt gamla jobb som busschaufför.

Igår tackade han personalen vid Heby kommun för många fina år tillsammans - sedan lämnade han in sin avskedsansökan till kommunfullmäktige och åkte hem.

Idag plockade han ihop sina saker.

- Det är klart att det finns känslor i det här, jag vill ju försöka i alla samhang att vinna, men en tröst och något av en seger var ju att vi fick ansvarsfrihet, säger han.

Men han erkänner att det kostade honom och länsbytarpartiets Charlotte Wall deras politiska framtid. Åtminstånde i Heby.

Nu skall Rolf Edlund undersöka vilka möjligheter han har att kunna återgå till sitt forna jobb som busschaufför eller som administratör inom bussbranschen.

Men det kommer också att handla om ledighet; att ta ut innestående semester och bara ta det lugnt.

Men han konstaterar - van som han är med att vara igång många kvällar och med långa dagspass - att det kan bli en svår omställning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".