Skadegörelse hos Centerpartiet i Västerås

Nu har det hänt också här i Västmanland - Centerpartiet har drabbats av skadegörelse.

Under påskhelgen utsattes partiets lokaler i Västerås.

När personalen kom till jobbet i tisdags upptäckte man att någon hade kastat sten mot och krossat fönstren på expeditionen, dessutom fanns klottrade slagord på en toalett.

Bakom attacken låg Osynliga Partiet, ett löst nätverk av ungdomar på den extrema vänsterkanten, som attackerat flera andra centerpartilokaler i landet de senaste veckorna.

Lars Kallsäby, gruppledare för Centern i Västerås, berättar för P4 Västmanland att gruppen tagit på sig attentatet på sin hemsida.

Händelsen är polisanmäld, och polisen har också besökt lokalerna och dokumenterat skadorna. L

Lars Kallsäby säger att man ser allvarligt på det här och menar att det inte kan ses som ungdomsstreck, utan att det är satt i system att unga uppmanas begå de här brotten.

- Jag förstår att unga är frustrerade, men det här är ett hot mot yttrandefriheten. Låt oss istället ta en diskussion under demokratiska former, säger Lars Kallsäby till P4 Västmanland.

Han berättar också att många inom partiet har hört av sig och är upprörda, och att det känns väldigt tråkigt att personalen på expeditionen ska känna olust inför att gå till jobbet i framtiden.

- De här ungdomarna har inte tänkt på konsekvenserna för andra människor, tror Lars Kallsäby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".