Taxichaufförer trötta på väghinder

Farthinder i form av gupp på vägarna har tidigare fått kritik av buss - och ambulansförare. Nu har även taxichaufförerna i Västerås fått nog av de så kallade vägbulorna. Guppen sliter på bilarna och även kunderna ogillar påfrestningen som guppen innebär, det säger taxichauffören Andrej Dobrowolski till P4 Västmanland.
Vägbulorna är ett sätt att få bilisterna att sänka farten och på så sätt undvika olyckor, men yrkeschaufförerna är inte alltid positiva. Bussförare har klagat på skador i nacke och rygg och ambulanserna måste undvika vissa vägar för att inte äventyra patienter och utrustning. Men trafikplaneraren Jan Törnblad vid Västerås stad säger till P4 Västmanland att vägbulorna är bästa sättet att få bilisterna att sänka farten och undvika olyckor. Hitills i år har 6 personer dödats och 46 skadats svårt i Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".