Köping hålls rent den här veckan

Den här veckan anordnar stiftelsen ”Håll Sverige Rent” skräpplockardagarna, där skolor, kommuner, företag och föreningar kan delta.

Här i länet är det främst enskilda skolor och förskolor som anmält sig för att vara med och plocka skräp, men i Köping engagerar kommunen sig, och anordnade på onsdagen skräpplockning för alla som ville vara med.

Städgeneral i Köping är Tage Hansson på kommunens tekniska kontor, han vill göra städdagen till en tradition. Varje år kostar centrumstädningen kommunen omkring en miljon kronor.

- Kommunen satsar ju väldigt mycket pengar på att hålla rent i centrum och det är väl egentligen det man tycker är lite synd, att pengarna används på fel sätt. Vi har ju mycket viktigare saker att använda pengarna till, säger Tage Hansson.

- När man kommer ut och får se hur mycket skräp det finns då kanske man tänker sig för nästa gång man kastar något, vi vill ha ett renare Köping, säger Tage Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".