Skandalbolag har anställda i Västerås

Anställda i Västerås kan beröras av en bokföringssvindel som skakar hela börsvärlden. Det amerikanska telebolaget WorldCom har friserat sitt bokslut med motsvarande 35 miljarder kronor.
Vanliga löpande kostnader, som reparationer av telefonledningar, har bokförts som investeringar för att blåsa upp lönsamheten och värdet på bolagets aktier. Aktier som har använts för att köpa upp konkurrenter världen över, vilket har gjort Worldcom till världens näst största telebolag. Men nu är frågan om bolaget över huvudtaget överlever. Det som på papperet var en vinst på över 13 miljarder kronor visar sig nu vara en brakförlust. Var fjärde anställd, 17 000 personer, får nu gå när bolaget försöker skära ner på kostnaderna för att undvika konkurs. WorldCom har drygt 400 anställda i Sverige, och har ett av sina regionala kontor i Västerås. Hur de anställda i Sverige berörs är ännu oklart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".