Kommuner slipper ge turistpengar till VKL

Fagersta kommun har beslutat att inte betala några pengar till organisationen Västmanlands kommuner och landsting för en turistsatsning i sommar. Men det kommer inga andra heller att behöva göra. VKL har nämligen beslutat att inte avkräva kommunerna och landstinget något ekonomiskt stöd.

VKL var inte heller berett att redan i år ta över marknadsföringen av länet berättar VKL:s VD Åke Jansson.

- Vi hade planerat att ta över efter Westmannaturism vid det kommande årsskiftet och inte nu så vi har inte haft någon beredskap för det här. Men nu öppnar man den webbsida på Internet som stängdes i och med att Westmannaturism stoppade all marknadsföring av länet, säger Åke Jansson.

- Portalen innehåller 2 500 sidor av information om länet som en turist kan behöva och det blir personal på Westmannaturism som kommer att sköta den. Dessutom är en besökskarta över länet på gång, berätta Åke Jansson.

Från nästa år kommer VKL att ta över all marknadsföring, men den kommer inte att få samma omfattning som under Westmannaturisms tid.

- Vi har tre miljoner kronor till vårt förfogande, stiftelsen hade tolv miljoner förutom en del EU bidrag, säger Åke Jansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista