Årets västmanländske kock utsedd

Igår kväll avgjordes tävlingen Årets Västmanlänske Kock i Västerås.

Med hjälp av lokala råvaror tävlade de tre finalisterna Mattias Forsberg köksmästare på Tidö Värdshus, Inga-Lena Eriksson köksmästare Sätra Hälsobrunn och Lennart Borrwall köksmästare på Hässlö Värdshus.

De tävlande bedömdes av en eminent jury med vår matglade Landshövding Mats Svegfors i spetsen.

Tävlingen avgjordes i Lernias lokaler på Bäckby i Västerås. Ödmjuk vinnaren blev Mattias Forsberg, köksmästare på Tidö Värdshus:

- Det var jätteskoj igår. Domarna fick sitta riktigt länge efter att alla hade presenterat sin mat, så det verkade vara en hård kamp och då är det extra roligt att ta hem segern, säger han.

Kockarna skulle använda så många lokala råvaror de kunde, och flera lokala producenter fanns på plats i lernias lokaler och visade upp sig. Det var som ett bondens marknad i miniatyr.

Domarna bedömde många olika komponenter: Hur kockarna jobbade, hygien, presentation och förstås det viktigaste av allt - smaken.

- Deras motivering var ju både att det harmoniserar och passar bra ihop och så, men konklusionen var att det var riktigt god mat,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista