Omfattande bespraringar i Kungsör nästa år

Kungsörs kommun står inför stora besparingar nästa år. I måndags fattade kommunfullmäktige beslut om att spara 6 miljoner kronor under 2003. Men för att inte gå back så skulle kommunen egentligen behöva spara ännu mer.
Det finns flera orsaker till att nästa års budget inte går ihop utan stora besparingar. Bland annat får Kungsörs kommun inte längre någon ersättning från staten för vården av funktionshindrade enligt LSS, Lagen om särskild service. Kommunfullmäktige har nu gett i uppdrag åt facknämnderna att titta över vad man kan spara på. Mest ska Barn-och Utbildningsnämnden och Socialnämnden spara, runt 2 miljoner kronor var. Göran Svedberg, socialdemokratiskt kommunalråd i Kungsör, säger till P4 Västmanland att gymnasieelever och äldre kan komma att drabbas av besparingarna. Han säger också att kommuninvånarna kommer att känna av att kommunen är tvungen att spara sex miljoner nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".