Kungsörselever ska bli företagsamma

För att stötta elever att bli mer kreativa och företagsamma startar Kungsörs kommun snart ett nytt projekt: ”Ta-sig-församma Kungsör” som ska gälla hela skolan. Förskolan till gymnasiet.

- Syftet är att skapa mer kreativitet, ”ta-sig-för-samhet”, hos unga människor så att de lättare tar sig in på arbetsmarknaden, säger Bo Axelsson, näringslivssekreterare i Kungsörs kommun.

- Det kan också göra att de blir duktiga medarebetare i företag, och att de förbättrar sina betyg genom att de känner större hunger och lust att lära sig genom de här åtgärderna, hoppas Bo Axelsson.

Bakom det hela står skolan i Kungsör tillsammans med Mälardalens högskola som kommer att ha en doktorand knuten till projektet. Flera lokala företag kommer också att vara engagerade.

Enligt Bo Axelsson är idén i projektet att man ska vägleda lärare till att mer utnyttja sådana verktyg som redan finns - finn upp, snilleblixtarna, ung företagsamhet och så vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista