Kritik ingen överraskning för sjukhuschef

Arbetsmiljöverket riktar ju kraftig kritik mot arbetsmiljön på akuten i Köping. Arbetsmiljön betecknas som oacceptabel för personalen. Men Jan Saaw, närsjukhuschef i Köping och Fagersta, blev inte överraskad över kritiken.

Kritiken gäller både lokalerna, och hur man sköter arbetsmiljöarbetet.

Kritiken mot lokalerna var ingen överraskning för närsjukhuschefen Jan Saaw:

- Det är ju väl känt även för oss inom verksamheten sedan tidigare, säger Jan Saaw till P4 Västmanland.

- Vi har ju själva lyft fram den här frågan.

Enligt Arbetsmiljöverket arbetar personalen på akutmottagningen i Köping under oacceptabla förhållanden sedan en längre tid tillbaka.

Mottagningen har fått ett betydligt större upptagningsområde, med 85 000 patienter istället för 55 000, och lokalerna är inte anpassade efter dagens behov.

Dessutom måste arbetsmiljöarbetet förbättras när det gäller hot, våld, stress och överbelastning, enligt Arbetsmiljöverket.

Jan Saaw säger till P4 Västmanland att man tagit till sig kritiken när det gäller arbetsmiljöarbetet, och kommer att sätta igång med det så fort som möjligt.

När det gäller lokalerna måste det enligt Arbetsmiljöverket till snabba åtgärder, men när det blir ombyggnation går inte att säga idag.

Det pågår ett arbete med att se över hela sjukhusets lokaler, enligt Jan Saaw.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista