Västeråsklubbarna överklagar

Västerås SK och Tillberga Bandy har nu gemensamt skickat in en överklagan till svenska bandyförbundet när det gäller indelningen av dom allsvenska serierna.

- Förbundet gör en rejäl miss när det gäller bandyintresset nu när vi fått två lag från samma stad i högsta serien, säger VSK:s ordförande Mats Andersson.

I tävlingskomiténs förslag så ska VSK spela i den södra serien och Tillberga i den norra. Vilket skulle betyda att det inte blir några derbyn på Rocklunda i vinter.

Ett av förbundets argument i deras indelning är att placera finallagen i varsin halva och det samma när det gäller nykomlingarna vilket skulle innebära sportsligare serier. Men det argumentet köper inte Västeråsklubbarna.

- Det är ju inte lätt att idag avgöra vilka lag som är bra nästa säsong. Vi har ju inte börjat spela än. Vi tycker att indelningen ska var helt geografisk, säger Mats Andersson.

Klubbarnas överklagan planeras att tas upp på förbundets styrelsemöte på lördag. Och Mats Andersson är förhoppningsfull.

- Jag tycker att de här argumenten som vi kommit med borde vara ganska tunga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista