Ytterligare förbättringar i Strömsholm

Det rustas för fullt i Strömsholm i Hallstahammars kommun och så har det varit i tio år nu. Nyligen fick Strömsholms Utvecklings AB ytterligare 4,5 miljoner kronor i EU-pengar för att fortsatta förbättringarna av området.

Ridskolan Strömsholm är den verksamhet som får mest ut av pengarna.

- De största förändringar har ju varit runt just de byggnader som ridskolan i Strömsholm disponerar. Det har varit ridhus, stallar och ridbanor som har fått sig en rejäl uppryckning tack vare medlen som kommit från Strukturfonden, säger VD:n Fia Mårdfelt.

- Det har varit som att ta Strömsholm från 1800-talet  till 2000-talet, säger hon till P4 Västmanland.

Det är inte bara verksamhet runt hästar som fått sig ett ansiktslyft, utan man har exempelvis också förbättrat möjligheterna för fågelskådare att kunna komma nära det rika fågellivet i området.

Om allt går som det ska, och fler finansiärer kommer till, ska de nya EU-pengarna gå till ett besök- och resurscenter.

- Det är tänkt som en byggnad som skulle inrymma dels en aula för att samla större grupper, upp till 250 personer, dels en turistinformation, ett naturum och ett kulturum som kan beskriva den omgivning som finns runt Strömsholm, säger Fia Mårdfeld, VD för Ridskolan Strömsholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista