Förbundskapten Lars Lagerbäck presenterar den svenska truppen till VM. Vänsterbacken Fredrik Stenman från Munktorp tog en av platserna.

Stenman: "En pojkdröm går i uppfyllelse"

Fredrik Stenman från Munktorp fick ju en plats i den svenska truppen till fotbolls-VM i Tyskland, som startar om drygt en månad.

P4 Västmanland fick tag i honom på en solig uteservering i Köln, och det visade sig att Fredrik Stenman mår minst sagt bra idag...

Till vardags spelar Stenman i den tyska klubben Bayer Leverkusen, men idag tänker han mer på VM om en månad.

Och det känns pirrigt, säger han:

- Ja, jag har haft sämre dagar, kan jag ju säga!

- Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse att få vara med och delta i VM, säger 22-årige Fredrik Stenman till P4 Västmanland.

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck har bland annat sagt om Stenman att han är en ”frejdig ytterback som vill gå till attack. Ska bli intressant att se vad han visar.”

- Jag håller med honom! Det ska bli intressant att se vad jag kan visa. Jag vill vara där och fajtas om en plats, säger en nöjd Fredrik Stenman.

Fotbolls-VM i Tyskland pågår mellan 9 juni och 9 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista