Rudbeckianska gymnasiet renoveras.

Rudbeckianska renoveras för över 20 miljoner

Rudbeckianska gymnasiet i Västerås kommer att renoveras till en kostnad på mellan 20 och 25 miljoner kronor. Det är den K-märkta huvudbyggnaden från 1855 som kommer att genomgå en rejäl uppfräschning.

Ny ventilation, förbättring av akustiken och en handikapp-anpassning av byggnaden är några av de åtgärder som görs. Ombyggnaden börjar efter skolavslutningen nu i juni och det ska vara klart för inflyttning i de renoverade lokalerna till skolstarten 2007.

- Jag har varit på skolan i åtta år och hela tiden har det varit ett arbetsmiljöproblem och vi har kämpat för att få till den här renoveringen. Lokalerna har inte varit speciellt lämpade för undervisning, säger gymnasierektor Wiiveca Cegrell.

Elever som P4 Västmanland talat med är positiva till renoveringen men tycker att det finns ett minus:

- Det är såklart att vi inte kommer att få springa ut på trappan som alla klasser fått springa utför när do tar studenten, säger Lena Herder, elev på Rudbeckianska gymnasiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista