Mannen fritogs från tingsrätten i Västerås i fredags

Inga spår efter fritagne 52-åringen

Den 52-årige man som under dramatiska former fritogs från tingsrätten i Västerås i fredags, av två maskerade män med automatvapen, är fortfarande på fri fot.

Den fritagne mannen är misstänkt för grova narkotikabrott i bland annat Västerås.

Polisen i Västmanland har nu kopplat in stora resurser från bland annat Rikskrim i jakten på mannen. Bland annat ser polisen igenom sina register, och man gör nya förhör med personer som känner mannen sedan tidigare.

Polisen gör dock inga utryckningar eller sättter upp vägspärrar; man har i dag ingen aning om var mannen finns.

52-åringen, som kommer från Stockholm, misstänks vara huvudman i en stor narkotikahärva. Han misstänks bland annat ha hanterat en mycket stor mängd amfetamin, uppemot 20 kilo.

I samma härva är även flera andra personer misstänkta. Bland annat tre män från Västmanland som fortfarande sitter häktade i Västerås, där också 52-åringen satt från i mars fram till i fredags.

52-åringen hade då begärt en omhäktningsförhandling, något som de andra tre häktade inte gjorde. De nöjde sig i stället med att sitta kvar i häktet utan förhandling.

Åtal i det här målet ska vara väckt den 26 maj, men så länge 52-åringen är på fri fot kan det förstås ändras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista