Många miljoner till upprustning av camping

Västerås stad satsar drygt 20 miljoner kronor på före detta Johannisbergs camping - numera Västerås Mälarcamping -  som staden tog över i december förra året. En nyhet är att campingen nu ska härbärgera alla Power Meet-campare.

Västerås stad lägger drygt 20 miljoner kronor på att renovera och bygga till campingen. Målet är att den ska bli 4-stjärnig.

En av de stora nyheterna är att campingen ska byggas ut för att rymma de campande vid sommarens Power Meet, som tidigare har hållit till vid Johannisbergs flygfält.

- Vi har intlett ett samarbete med arrangörerna av Power Meet, och de ville gärna att vi skulle ta över campingplatsen som de har på flygfältet och Teknik och Idrott har nu sagt ja till det, säger Kjell Johansson från Teknik och Idrott till P4 Västmanland.

- Det betyder att vi kommer att utöka vår camping nu här, och den kommer att vara nästan ända ner till badet. Fotbollsplanerna kommer också att användas.

- Den nya båtuppställningsplatsen som byggs kommer att användas för husvagnsuppställningar också.

- Så vi kommer att ha ungefär 1 200-1 300 tältplatser samt 400-500 husvagnsplatser.

- Hela Power Meet-campingen kommer att hamna på Johannisbergs campingsplats och det är bara utställningen och försäljningen som blir kvar på Johannisbergs flygfält, om jag har förstått arrangörerna rätt, säger Kjell Johansson från Teknik och idrott till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista