Super Light stegrar sig mot tränaren Jörgen Westholm

Westholm saknar inbjudan till Elitloppet

Travtränare Jörgen Westholm från Sala går i väntans tider.

Han har ännu inte fått någon inbjudan till Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj, trots hästen Super Lights fina form.

- Jag tycker det är lite märkligt, säger Jörgen Westholm till P4 Västmanland.

I helgen tog travtränaren Jörgen Westholm från Sala och hästen Super Light en meriterande seger på V75. Därtill har ekipaget ytterligare en storseger i gulddivisionen och en fjärdeplats i det franska storloppet Prix d’Amerique.

Men ännu så länge har inte Solvallas chef Mattias Stenby ringt och bjudit in ekipaget till Elitloppet.

Märkligt, tycker Jörgen Westholm:

- Jag tycker att de 16 hästar som har den bästa formen ska starta, och det är inte många hästar som har gjort bättre resultat än Super Light den här säsongen.

Elitloppet är världens största travlopp på sprintdistans, med 2,5 miljoner kronor till vinnaren.

Men trots att Westholms stjärnhäst är i toppform så har han alltså inte fått någon inbjudan ännu.

Travsverige undrar varför.

- Vi inväntar svar från de utländska hästarna och ska göra klart med dem först innan vi plockar in de svenska, säger Mattias Stenby, chef på Solvalla.

- Men i sämsta fall för Jörgens del får han vara med i omröstningen Folkets Häst, där man kan ringa och rösta på honom, säger Stenby till P4 Västmanland.

16 hästar får plats i elitloppet. 15 av dem får en direkt inbjudan, men när det gäller den sista platsen så är det svenska folket som avgör.

- Blir det så så får jag verkligen hoppas att svenska folket vill se min häst i Elitloppet. För det skulle vara en riktigt häftig kick att få vara med, säger Westholm.

Men ännu så länge är det väntans tider som gäller:

- Han har mitt nummer och jag har telefonen på, säger Westholm  - som en passning till Solvallachefen Mattias Stenby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista