Arbogas nye tränare, Kari Rauhanen, utanför sin nya hemmaarena.

Arbogas nye tränare är på plats

Kari Rauhanen har anlänt till sitt nya jobb som tränare för IFK Arboga. Det är han som ska se till så att klubben håller sig kvar i allsvenskan även nästa säsong.

- Jag trivs med utmaningar, säger den 44-årige finländaren.

Det har varit en lång väntan på den nye tränaren för Arboga hockey, sedan Ulf Weinstock deklarerat att han lämnar klubben.

Men idag på förmiddagen så anlände finske Kari Rauhanen som har skrivit på ett kontrakt på 1+1 år med klubben.

- Jag tycker att det ska bli mycket intressant att träna i Sverige. Jag respekterar den svenska ishockeyn och gratulerar svenskarna till VM-guldet, säger Kari Rauhanen till P4 Västmanland.

Rauhanen som senast tränade Jokipojat i den finska motsvarigheten till allsvenskan har tillsammans med sportchefen Niklas Johansson redan börjat arbeta med laget.

- Vi ska under den här veckan prata med de spelare och deras agenter som ännu inte har skrivit på något kontrakt och till slut så ska vi se till så att Arboga har ett bra lag till kommande säsong.

När Rauhanen beskriver sig själv som tränare använder han ord som hård men rättvis och han säger att han brukar få ut det bästa av varje spelare.

Trots att han bara varit i sin nya hemstad under några timmar innan P4 Västmanland träffar honom så gillar han det han hittills har sett.

- Jag gillar äldre städer och ån rinner rakt igenom stan så det här är den typ av städer som jag tycker om, säger Arbogas nye tränare.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".