Nya hyresrätter för "55-plussare" i Arboga

Igår togs det första spadtaget på 13 år för att bygga hyresrätter i Arboga. Det handlar om seniorboendet ”Örtagården” där 24 lägenheter ska stå klara om ett år.

En av de blivande hyresgästerna, Birgitta Almgren, var med och tog det första spadtaget.

- Jag tycker att det verkar vara en väldigt bra idé, det behövs ju alla typer av bostäder här i Arboga.

- Det är en fin chans det här, säger Birgitta Almgren till P4 Västmanland.

Idag bor hon och hennes man i villa, och en tanke med det nyinvigda seniorboendet ”Örtagården” är att hyra ut till personer som är 55+, så att det ska bli villor lediga i Arboga.

Det i sin tur ska locka barnfamiljer och öka inflyttningen till kommunen, enligt före detta kommunalrådet P-O Nilsson, som är ordförande i till hälften kommunala SEBO, Seniorbostäder i Arboga AB.

Det har varit lång tifrån problemfritt att få igång byggnationen; det är dyrt att bygga nytt och svårt att intressera något bolag för att satsa på det.

Lösningen blev ett nytt bolag: Seniorbostäder i Arboga AB, SEBO, som kommunen bildade ihop med byggfirman Lund för att det skulle bli av.

Dessutom har kommunen tvingats lägga ut miljonbelopp på att sanera tomten där bygget ska ske från oljeföroreningar.

Så att bygget nu till slut blir av gläder förstås det nya kommunalrådet Olle Ytterberg:

- Att det byggs nytt det visar framtidstro och vi har ett enormt tryck, ett jätteintresse av att flytta in i de här bostäderna och i andra projekt som är på gång just nu.

- Så det här är en väldigt viktig signal till omvärlden att här händer det någonting, säger Olle Ytterberg till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".