Nya protester mot bygget av idrottshall i Arboga

Nu kommer nya protester mot det planerade bygget av en idrottshall i Arboga.

Enligt planerna ska idrottshallen ligga vid Vasagymnasiet, och tidigare har boende i villaområdet söder om gymnasiet protesterat mot planerna, eftersom de tror att det ska bli mer trafik på deras gata.

Men en annan idé är att bygga en ny tillfartsväg till hallen norr om Vasagymnasiet, och nu protesterar även de boende där, mot planerna på en sådan väg.

En av dem som protesterar är villaägaren Cecilia Klinga.

- Jag vill inte ha någon infartsled här precis bakom knuten. Vi har ju småbarn och sådär och vi har nyss köpt huset och det är tio meter dit, så att ... nej det är inget bra, säger Cecilia Klinga till P4 Västmanland.

Det har varit både namninsamlingar och fackeltåg för en ny idrottshall i Arboga. Idrottsrörelsen menar att behovet av en ny hall är mycket stort. Men när planerna på att hallen skulle ligga brevid Vasagymnasiet blev kända protesterade de som bor på Östra Ladubacksgatan och Norra Långgatan söder om gymnasiet, eftersom de inte vill ha mer trafik där.

Ett alternativ är att bygga en ny tillfartsväg från Skandiagatan, en väg som ska gå norr om Vasagymnasiet, men nu kommer alltså en protestlista även från de som bor där, i ett brev till kommunen. I brevet protesterar man inte mot byggandet av själva idrottshallen, bara mot tillfartsvägen, men Cecilia Klinga menar att det är svårt att hitta någon bra lösning om hallen ska ligga vid Vasagymnasiet.

- Det blir ju ingen bra lösning hur man än gör med infartsleden. Vi vill inte ha den här och de vill inte ha den på Östra Ladubacksgatan, så att det är svårt att lösa, säger Cecilia Klinga.

I nästa vecka ska kommunstyrelsen fatta beslut om byggandet av idrottshallen. I protestbrevet skriver Cecilia Klinga och de andra att de med största sannolikhet kommer att överklaga om det blir ett beslut om att bygga tillfartsvägen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".