Torvmosse utanför Heby kan bli nytt fritidscentrum

Sävnemossen norr om Heby kan komma att bli fritidscentrum och bostadsområde.

Åtminstone om de markägare som redan anlagt en niohåls golfbana i området får som de vill.

Den gamla torvmossen en knapp mil norr om Heby tätort kan förvandlas till ett centrum för fritid och kan också bli en plats för boende.

I Julmyra på gränsen till Uppsala län har man hästintresset som samlande faktor och där villor och radhus nu växer upp. Vid Sävnemossen skulle inriktningen kunna bli en annan. Här talar man om möjligheterna att anlägga en bana för körning med fyrhjulingar, kanske andjakt på mossen och mycket annat som en del av en aktiv fritid.

Golfbanan med sina nio hål skall bli en viktig PR-länk för hela kommunen då banan och den nybildade Heby golfklubb kommer att synas i golftidningar. Den kommer dessutom att vara en möjlighet för kommunen att marknadsföra sig mot näringslivet som tack vare golfbanan och eventuellt ytterligare anläggningar kan erbjuda företagen förutsättningar för bla personalvård. Och golfbanan skall kunna användas av alla. Här skall inte kravet på ett sk grönt kort finnas. Det är alltså den vision som ägarna presenterat för Heby kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".