Stora barngrupper i Tärnsjö oroar föräldrar

I Tärnsjö väntas det blir rekordstora grupper på förskoleavdelningarna i tätorten, framför allt på avdelningar med lite större barn.

Anledningen är att dagmammorna i Tärnsjö sägs upp och att barnen placeras på förskoleavdelningar i stället.

Det här har upprört många föräldrar som nu i ett brev till kommunen kräver besked om varför dagmammorna i Heby får vara kvar medan de i Tärnsjö måste sluta.

- I småbarnsgrupperna kommer det att vara tre personal på 15 barn och det betyder att det bara blir blöjbyten, man måste se till att alla får i sig maten, det kommer att bli svårt med utflykter, säger Karin Johansson, en av föräldrarna som skrivit under brevet till kommunen.

I grupperna med fyra- och femåringar kommer det att bli uppemot 22 barn enligt Karin Johansson, och hon är orolig över att personalen inte kommer att hinna ta hand om alla frågor som barnen brukar ha i den åldern. Hon befarar också  att det blir fler infektioner bland barnen när grupperna är större.

Valfriheten att kunna välja mellan förskola eller familjedaghem går dessutom förlorad när familjedaghemmen tvingas stänga, skriver föräldrarna i brevet till kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".