En av slussarna i Strömsholms kanal.

2005 - ett bra år för Strömsholms Kanal

Nu laddar Strömsholms Kanal AB för en ny säsong. Och man kan se tillbaka på en mycket bra verksamhet i fjol då omsättningen nästan fördubblades jämfört med 2004.

Totalt gick 190 fritidsbåtar upp eller ner genom kanalen och av dom passerade 126 samtliga portar. 

Den gångna säsongen kunde genomföras utan problem sedan man fått ett bra samarbete med vattenregleringsföretagen. De visar numera stor förståelse för kanaltrafiken, konstateras det i den verksamhetsberättelse som bolaget sänder med när man nu ansöker om ekonomiskt stöd för den fortsatta verksamheten.

Det är de fyra delägarkommunerna som kanalen går igenom och landstingen i Västmanland och Dalarna som uppvaktas. Och det kostar pengar att driva kanalverksamheten även om själva trafiken endast sker under två månader mitt i sommaren.

Under en rad av år har bolaget haft stöd för sina investeringar av EU och länsstyrelsen vilket i fjol gjorde det möjligt att investera i det nya kanalkaféet vid Skantzen i Hallstahammar och den nya servicebyggnaden vid hembygdsgården i Västanfors, satsningar som ligger på nästan 12 miljoner kronor. Underhålls- och reparationsarbeten sker fortlöpande medan ett försök med att dra igång en utbildning om vattenvägar inte blev av eftersom för få hade sökt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".