Flytten av jobb från Hallstahammar dröjer

Bulten i Hallstahammar förlänger nu anställningen för 24 anställda till september, som skulle ha sagts upp nu i början på juni.

Orsaken är att det har tagit längre tid än planerat att flytta delar av tillverkningen till Polen. Och många av de som har slutat på Bulten har fått andra jobb.

- Några har fått nya jobb både på Kanthal och NCC, så arbetsmarknaden är kanske inte så mörk som man trodde. Men visst kommer det att sluta illa för några, och det är ju tråkigt, säger Lasse Jonsson en av de anställda på Bulten i Hallstahammar.

Finnveden, företaget som äger Bulten, har planerat att flytta en stor del av produktionen till Polen. Det handlar om produktion av cirka 400 olika modeller av bultar, vilket motsvarar cirka hälften av modellerna som görs i Hallstahammar i dag.

Men det har varit svårare än planerat att genomföra flytten. I Hallstahammar så jobbar man i dag för högtryck för att hinna med produktionen.

- Vi har fullt tryck och det jobbas övertid som aldrig förr. Beslutet som togs att flytta produktionen till Polen är tagna av folk som inte vet vad det handlar om, säger Lasse Jonsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".