Om Tore Skogmans karriär i Hallstahammars SK kan man läsa på utställningen vid Trollebo IP.

Dyrgripar visas när HSK firar 100 år

I år firar Hallstahammars sportklubb 100 år.

Som en del av firandet så har klubben den här veckan en utställning i klubblokalen på Trollebo IP med massor av gamla klipp, statistik och protokoll från klubbens begynnelse och fram till idag.

- Vi har samlat allt som berört fotbollen genom åren, säger Todde Eriksson som jobbar på HSK:s kansli.

Sedan tidigare så är väggarna i Hallstahammar SK:s klubbstuga på Trollebo IP täckta med mängder av fotografier från klubbens alla år. Men under den här veckan går det även att få läsa om HSK:s historia.

Dessutom finns det häften som handlar om kända HSK:are genom tiderna som Tore Skogman, Tor-Arne Fredheim och den störste av dom alla Ove Eklund som gjorde 21 landskamper.

HSK har genom åren och har fortfarande flera sektioner i klubben, men genom åren är det fotbollen som varit störst och det är om den utsällningen handlar om.

- Vi har haft turen i den här klubben att ha haft folk som har samlat på sig allt det här och bevarat det, säger Todde Eriksson.

Bland alla dom böcker som Todde Eriksson tagit fram så finns det några riktiga dyrgripar.

- Det förnämsta som vi har sparat är klubbens första kassabok från 1906. Där går det att läsa att de har köpt en fotboll för 12.80 och reparerat den för 40 öre.

Utställningen i HSK klubbstuga går att besöka på eftermiddagar under den här veckan och dessutom är det öppet på torsdag kväll då Hallstahammar möter de regernade svenska mästarna Djurgårdens IF på Trollebo IP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".