Inget åtal mot tonårspojkar för bränder

Under hösten, vintern och våren hade St Illianskolan problem med anlagda bränder. Nu står det klart att det inte blir något rättsligt efterspel för de två tonårspojkar som misstänkts ha anlagt bränderna.

Bevisningen räcker inte till att väcka åtal. Men enligt elever och skooledning har situationen på skolan förbättrats. För efter den senaste branden i våras sattes åtgärder in, berättar rektor Peter Johansson:

- Efter sista branden så började vi med att ringa runt till föräldrarådet. Det betydde att vi hade många föräldrar på plats under den veckan efter branden, säger Peter Johansson, rektor på St Illianskolan.

- Vi hade också vakter från ett vaktbolag närvarande och dessutom så började vi veckan med att ha ett stor möte med elever och personal i idrottshallen för att informera och att prata, fortsätter Peter Johansson.

Efter påsken hade man sedan räddningstjänsten och polisen på plats där man bland annat visade film om diskoteksbranden i Göteborg och berättade om dom juridiska följderna av olika typer av bränder.

Peter Johansson tycker att det är klart lugnare på skolan efter att dom här åtgärderna har vidtagits. Det tycker också eleverna Hanin Maie, Mirella Izgi och Filip Akdeniz på St Illiansskolan som P4 Västmanland har pratat med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".