Jack Vegas-maskinerna viktig inkomstkälla

De så kallade Jack Vegas-maskinerna som lätt kan leda till spelberoende är inte bara ett nöje för de spelande, utan också en viktig inkomstkälla för krogar och restauranger. Så viktig att den i vissa fall till och med betalar hyran.
Det är bland annat hastigheten hos kort- och hjulspelen som har fått kritik av de föreningar som kämpar mot spelberoende, eftersom det är lättare att fastna i missbruk om tiden mellan insats och vinst är kort. Ett annat problem är att åldersgränsen på 18 år inte följs av alla krogar och restauranger. Men den pizzeria i Västerås som P4 Västmanland besökt är mån om att hålla åldergränsen. Eftersom maskinerna står placerade vid baren är det lätt att hålla uppsikt över de spelande, säger pizzeriaägaren. - Vi kollar alltid legitimation på de spelande om de ser unga ut. Men att åldergränserna generellt är under kontroll tycker inte spelberoendes kamratförening i Västerås. Alltfler unga spelmissbrukare söker sig till föreningens möten, och det är länets 287 Jack Vegas-maskiner som är den stora boven, menar kamratföreningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".