(v) och (s) sågar oppositionens landstingsplan

Den samlade oppositionen presenterade idag sin första gemensamma landstingsplan för den kommande mandatperioden.

Men Monica Wilander, vänsterpartistiskt landstingsråd ger inte mycket för deras plan:

- Det är väldigt få nyheter och väldigt allmänt hållet. I övrigt är det typiskt högerpolitik med privatiseringar osv. Det som man studsar för är att det inte sägs någonting om att man vill behålla den fria barnsjukvården. Där har ju moderaterna tidigare varit och ryckt i det och vi misstänker ju att den kan vara i fara, säger landstingråd Monica Wilander (v), till P4 Västmanland.

Och hon kritiserar även andra delar av oppostionens landstingsplan.

- Oppositionen vill också att privatläkare ska få etablera sig fritt och det är ju emot vad riksdagen säger. Så jag förstår inte hur de kan ha det i sitt landstingsprogram. Man vill ju också privatisera mycket mera och det betyder en massa upphandligar som ju har varit rätt så svåra tidigare, säger Monica Wilander och fortsätter:

- Oppositionen tror på att ökad privatisering ger inkomster till landstinget men det finns det inga belägg för. De landsting som har prövat det här de har fått dyrare kostnader, säger Monica Wilander.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".