Hebys budget tas i november - inte nu

Det blev den politiska oppositionen i Heby som vann slaget i kommunstyrelsen om hur nästa år budget ska hanteras. Centerpartiet, länbytarpartiet och kristdemokraternas mål att anta budgeten före sommaren stoppades av socialdemokraterna, moderaterna och folkpartiet.

Oppositionen ville ha ett bättre beslutsunderlag innan man skrider till beslut om bland annat en kronas skattehöjning. Budgeten kommer därför att antas först i november.

Rickert Olsson är moderat i kommunstyrelsen och han förklarar att situationen är sådan att det måste fram mer underlag för att besluten inte skall bli förhastade. Bland annat nivån på skattehöjningen kräver mer fakta och Olsson hoppas att socialdemokraterna, moderaterna och folkpartiet ska kunna stoppa en alltför stor skattehöjning.

Den borgerliga minoritetens förslag att flytta äldreomsorgen från verksamhetsnämnden till beredningen för sociala frågor stoppades också av (s), (m) och (fp).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".