Nya parkeringsregler införs i Sala

Idag genomfördes en förändring av parkeringsvillkoren i centrala Sala. Efter att tidigare haft möjlighet att parkera över dagen på de flesta parkeringsplatser gäller från idag tvåtimmarsregeln. Tanken är att skapa en bättre omsättning på bilar i centrum.

Många är tveksamma till om det kommer att fungera.

Beslutet att ändra förutsättningarna togs av politikerna efter påtryckning av butiksinnehavarna i centrum av Sala. Främst är det på grund av att den gamla Posten-parkeringen nu bebyggs och den tredje största centrala parkeringen därmed försvinner.

För att kompensera det ändras nu maxtiden för att parkera till två timmar på dom flesta parkeringarna och dessutom kommer det att skapas fler parkeringsplatser på gatorna.

Genom den här åtgärden försvinner dock parkeringsförutsättningarna för många som bor i centrum. Bland annat för hyresgästerna som bor vid Fiskartorget. Och för de som jobbar i tätorten blir blir det dagsparkeringsmöjlighet på en nyanlagd p-plats bakom Idrottshallen. Men det tror inte salabon Tord Karlsson blir bra.

- Det blir ju längre att gå för de som jobbar. Det är rena vansinnet att slopa den andra och bygga mitt i stan. Det finns ju andra marker, tycker Tord Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".