Flera polisstationer i länet stängda i sommar

Flera polisstationer i Västmanland kommer att bomma igen i sommar då många poliser har semester.

Stängda polisstationer försämrar inte säkerheten enligt polisen.

Men i Surahammar, där den lokala polisstationen redan stängt för säsongen och inte öppnar igen förrän 31 augusti, är de boende kritiska.

Det är inte bara i Surahammar som polisstationen stänger i sommar - i Arboga stänger den i två veckor, och i Skinnskatteberg i fem veckor. Kungsör och Heby kommer att ha öppna polisstationer, men bara när polisen inte är ute på uppdrag.

Men enligt polisen kommer säkerheten inte att försämras. I Surahammar har polisen länge bara haft öppet några timmar i veckan, och det är bara serviceverksamheten, det vill säga inlämning av hittegods och möjligheten att göra en anmälan, som nu kommer att försämras.

Sker ett inbrott så kommer uttryckningsstyrkan från Västerås, som vanligt. Enligt Roland Hed, närpolischef i Kolbäcksdalen, har polisen valt att lägga resurser på att hålla ordning, till exempel på torget, istället för att hålla stationerna öppna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".