Västerås söker färre lärare i år

I större delen av landet är det brist på lärare i grundskolan och på gymnasiet. Men Västerås stad går emot strömmen. Under årets fem första månader har man utlyst färre lärartjänster än under samma tid för ett år sen, visar en undersökning av Lärarförbundet.
Sveriges kommuner sökte fler lärare till grund- och gymnasieskolan under årets fem första månader, än vad de gjorde samma tid förra året, visar Lärarförbundet undersökning. En av kommunerna som går emot strömmen är Västerås. Där var de utanonnserade tjänsterna färre i år än under motsvarande tid förra året. - Bland annat beror det på att personalomsättningen är låg bland Västerås lärare, säger Jan Andersson, personalchef för ProAros i Västerås, till P4 Västmanland. Jan Andersson tror att många lärare trivs med att arbeta i Västerås, för att de tycker att det är attraktivt att bo och jobba här.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".