VSK bandy sparkar kanslipersonal

Västerås SK Bandy tvingas säga upp stora delar av personalen på sitt kansli.

- Det är jättetråkigt för oss som måste göra det, men framför allt för de som blir av med sina jobb som är ledsna och besvikna, säger VSK Bandys ordförande Mats Andersson.

Det handlar om två anställda som får gå den sista augusti och en stor anledning till det är de låga publikintäkterna den gångna säsongen.

VSK Bandy har den senaste säsongen haft fyra anställda. Förutom att en anställd på marknadssidan tidigare sagt upp sig själv får nu de två med administrativa uppgifter lämna sitt arbete.

Nu väntar en omstrukturering i VSK Bandy där satsningen ligger på det rent sportsliga.

- Vi kommer ha en ungdomskonsulent anställd och vi kommer ha en sportchef/marknadschef anställd, som kommer hålla på med bandyarbete. Det är det enda vi har råd med.

Enligt Mats Andersson har VSK bandy levt på lånad tid under de senaste åren. Verksamhetens drift har inte gått ihop och enstaka satsningar som till exempel VM har gjort att klubben hållit sig flytande. Men nu går det inte längre. VSK befinner sig i en ekonomisk kris.

- Vi bränner vårt egna kapital och måste börja om igen så det är klart att man kan kalla det en ekonomisk kris. Men samtidigt så har vi skött våra löner och skatter och vi kommer att sköta det i framtiden också, säger Mats Andersson.

- Vi måste göra det här om vi ska ha klubben kvar i framtiden.

En stor del i det ekonomiska tappet har varit publiksveket. Enligt Mats Andersson handlar det om 400 000 kronor i missade publikintäkter. Dessutom har det sålts färre sponsorpaket under de senaste säsongerna.

Men trots allt tycker Mats Andersson att klubben har koll på läget.

- Jag tycker att vi har bra koll. Det är klart att det har varit både tråkigt och jobbigt den här våren, men jag tycker det känns riktigt bra nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".