IFK Arboga begär dispens för ishall

I går skickade Arboga kommun in ett brev där man vädjar om dispens för att lösa hallfrågan för Arboga Hockey. Kommunen försöker därmed blidka beslutsfattarna för hockeyallsvenskan, att låta IFK Arboga vara med i serien till hösten, trots att ishallen i Arboga inte uppfyller kraven. I brevet lovar kommunen att tillsammans med sponsorer utreda frågan, men Kommunalrådet i Arboga Olle Ytterberg kan i dag inte ge några garantier för att hallen verkligen blir utbyggd.

– Beslutet är att försöka utverka en dispens under den kommande säsongen så att IFK Arboga kan spela i allsvenskan och jobba ganska intensivt med hallfrågan med IFK och ett antal sponsorer, för att säkerställa IFK Arboga kan spela vidare, säger Olle Ytterberg.

Allsvenska nämnden har bland annat krävt att rinken ska breddas och att taket i hallen ska höjas, och om kommunen ska skjuta till pengar för såna byggprojekt, så är det kommunfullmäktige som tar det beslutet. Det kan inte kommunalrådet lova idag.

Så hockeyklubben får kämpa ett litet tag till. Först var det en hård sportslig kamp för att klara nytt kontrakt, sen var det en ekonomisk kamp för att få ihop eget kapital, och nu är det en kamp för att få en hall som håller måttet. Hallfrågan har varit aktuell i flera år, men kommunalrådet Olle Ytterberg tycker ändå inte att kommunen har väntat för länge.

– Nej jag kan inte se att vi hade kunnat agera tidigare, vi har inte haft pengar för den här verksamheten, det har varit andra saker som måste gå före, menar han.

– Men tror du att du kan få loss pengar nu när ni inte har fått det tidigare?

– Jag hoppas ganska mycket på sponsorer och att vi kan få tid att på ett seröst sätt kan arbeta fram en plan som ger oss en utveckling av hallen under rimliga ekonomiska förhållanden, säger Olle Ytterberg.

På måndag får Arboga hockey besked om laget får vara med i allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".