Lärare i Skinnskatteberg anmäld till Skolverket

En mellanstadielärare i Skinnskatteberg har anmälts till skolverket av en förälder till en flicka i lärarens klass.

I anmälan står det att läraren ska ha hånat och handgripligen tillrättavisat eleven och att flickan har tagit stor psykisk skada av lärarens bemötande.

Flickan hade stora anpassningssvårigheter när hon kom till skolan och det uppstod konflikter med både andra elever och lärare.

Enligt anmälan till skolverket ligger det olyckliga i att läraren inte klarade av de situationer som flickan ibland förorsakade.

Bland annat anser föräldern att läraren har ett svårtyglat temperament. Vid flera tillfällen har läraren också gått handgripligt till väga mot flickan och ytterligare några elever i klassen och de skador som då förorsakats har flickan visat upp för skolans rektor utan att några åtgärder vidtagits, enligt anmälan.

Enligt föräldern har flickan under en tid inte fått gå i skolan, enligt ett beslut från rektorn, sedan hon i vredesmod knuffat omkull en bokhylla. Hon skulle därmed vara en säkerhetsrisk. Flickan har inte heller fått vara på prao eller fått något utvecklingssamtal, enligt anmälan till skolverket, och inte heller fick hon följa med på en sedan länge planerad skolresa eftersom läraren inte ansåg sig kunna ta ansvar för flickan under resan.

Flickan är labil till humöret men skolans och lärarens beteende har inte gjort saken bättre, skriver föräldern, som nu begär att skolverket granskar det inträffade.

Skolans ledning har erbjudits att kommentera fallet, men har avböjt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".