Fortsatt gratis för föreningar i Meborgarhuset

Försöket med att låta vissa kulturföreningar i Arboga hålla till i Medborgarhuset utan att betala, fortsätter ett år till, till och med sista juni 2007. Det har fritids- och kulturnämnden bestämt.

Det handlar om musik- och dansföreningar, som har en utåtriktad verksamhet.

Gunnar Andersson, fritids- och kulturchef i Arboga, tycker det är bra att det blir nolltaxa ett år till.

- Det ser jag väldigt positivt på. Inte bara jag utan hela fritids- och kulturnämnden tycker att det här var värt att fortsätta ett år till innan man verkligen tar ställning till detta, säger han.

- Förhoppningen var att de här föreningarna skulle göra ännu mer arrangemang för arbogaborna. Och så har också skett, säger han.

De föreningar som får möjlighet att vara i lokalerna i medborgarhuset är Arboga Musikförening, Arboga Teaterförening, Arboga Blåsorkester, Arbogarevyn, Engelbrektskören, Biblioteket, Musik- och dansskolan och Ungdomsenheten.

Därmot får andra föreningar betala, till exempel PRO, försvarets motorklubb, samt de olika idrottsföreningarna.

- Gränsen har dragits vid de föreningar som har den här utåtriktade verksamheten när det gäller kultur- och musiklivet i Arboga, säger Gunnar Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".