Konflikt om allaktivitetshus ännu inte löst

Det är olyckligt att Västerås stad och Hovdakooperativet har hamnat i konflikt om det nya allaktivitetshuset på Bjurhovda men beslutet om var huset ska ligga står fast. Det säger Solveig Sandberg, processledare för Bjurhovdprojektet på Västerås Stad. Igår kväll höll kooperativet ett stormöte som lockade ett sjuttiotal personer för att klargöra sina synpunkter.

- Istället för att vara en samarbetspartner så har vi blivit en motpartner, sa Jim Kilström från Hovdakooperativets styrelse till P4 Västmanland

Att Västerås stad skulle kört över Hovdakooperativet nekas bestämt av Solveig Sandberg:

- Hovdakooperativet har företrätt en inriktning i detta och den har vi lyssnat på och försökt titta på och se om vi kunde gå tillmötes men när vi väger in andra aspekter i det här så har vi kommit fram till att en annan lösning som vi också var och förankrade på ett stormöte i maj på Bjuhovda, säger Solveig Sandberg till P4 Västmanland.

Meningsskiljaktigheterna handlar om det nya allaktivitetshusets placering.

Hovdakooperativet hävdar att Västerås stad har bakbundit sig till sitt alternativ i och med att man har ett avtal med fastighetsbolaget som äger nuvarande gamla centrum och dessutom har kommunen enligt Hovdakooperativet hemlighållit avtalet. Men så är inte fallet, säger Solveig Sandberg:

- Det har ingen betydelse i det här, alltså när vi tar ställning. Det är inte bra att det undanhålls saker det kan jag hålla med om så det olyckligt och det får vi titta på men i detta när vi väger för- och nackdelar vad det gäller beslutet så har det ingen betydelse, säger Solveig Sandberg.  

Hovdakooperativet tänker inte ge upp utan försöker nu på olika sätt skapa opinion för sitt förslag om placeringen av allaktivitetshuset men det tycker Solveig Sandberg är olyckligt:

- Vi har diskuterat det här nu i flera år på Bjurhovda och många på Bjurhovda börjar tappa intresset och engagemanget och kräver att vi sätter ner foten och vi har kommit dit nu att vi kan inte diskutera mer, säger Solveig Sandberg, processledare för Bjuhovdaprojketet på Västerås stad, till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".