Norberg jagar kostnader i socialtjänsten

I Norberg talar allt för att man måste bygga ut äldreomsorgen. Samtidigt genomgår hela den sociala verksamheten en förändring. Orsaken är jakten på kostnader; socialförvaltningen i Norberg har under åren dragits med mångmiljonunderskott.

Nu kostar den sociala verksamheten inte så mycket längre, men trots det känner sig kommunalrådet i Norberg, Kent Persson, inte helt lugn.

- Det är för tidigt än att säga att faran är över, säger Kent Persson till P4 Västmanland.

För några år sedan hade Norbergs kommun så många tomma platser inom det särskilda boendet för äldre att man drog ner på verksamheten. Men nu talar allt för att man måste bygga ut den igen.

Även inom LSS-vården behövs det nya gruppboenden.

Nu ser man nu över vilka fastigheter som skulle vara möjliga att använda och då är Öjersbogården ett alternativ, men även andra kommunalägda hus kan komma i fråga.

- Om vi har råd eller inte? Ja, det här är inte en fråga om vi har råd, utan en fråga om prioriteringar, och det här är prioriterat, säger Kent Persson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".