Familjer hotas på telefon

Flera familjer i Sala kommun har den senaste tiden drabbats av hotfulla samtal. Det handlar om utpressning, där den som ringer hotar med att ta deras barn och länsa deras konton om familjerna inte betalar pengar. Det första samtalet drabbade en familj i Västerfärnebo den 27 maj. En man krävde att få ett större belopp för att inte röva bort familjens barn.

I tisdags den här veckan krävdes en familj i Sala på tusentals kronor för att inte familjen skulle drabbas av repressalier. Familjen blev så rädd att man betalade pengarna till en kvinna på en avtalad plats i Sala. Natten till torsdag var det dags igen då blev en familj i Salbohed uppringd och hotad.

Polisen ser mycket allvarligt på telefonsamtalen Och det kan vara fler som drabbats av liknande samtal. Det säger polisinspektör Mikael Lundqvist vid länskriminalen i Sala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".