Demokratiministern vill inte bli utfrågad om Heby

Demokratiminister Britta Lejon har tackat nej till att medverka i en offentlig utfrågning om Heby kommuns länsbyte. Trots att Lejon fick välja dag för utfrågningen, avböjde hon alltså, enligt ett pressmeddelande från Föreningen för länsbyte.
Invånarna i Heby tycker fortfarande inte att de fått nån begriplig förklaring till regeringens avslag i frågan om Hebys länsbyte från Västmanlands till Uppsala län, skriver föreningen i sitt pressmeddelande. Därför planerar föreningen nu en offentlig utfrågning om just länsbytet. Demokratiminister Britta Lejon har bjudits in till utfrågningen, men har alltså tackat nej. Föreningen har mycket svårt att förstå varför demokratiministern inte tar tillfället i akt att reda ut regeringens hantering av Heby-fallet. 'Det visar också på regeringens beklämmande dubbelmoral i demokratifrågor', skriver föreningen i sitt pressmeddelande. Föreningen kommer i stället att bjuda in representanter från bland annat Kammarkollegiet och landstingen. Utfrågningen ska hållas i Heby i slutet av augusti och ledas av journalisten Karin Andersson från SVT:s Rapportredaktion.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".