Dopade Jag de Bellouet blir av med segern i Elitloppet.

Salahäst ny femma i Elitloppet efter dopningsskandal

Idag kom beskedet att den franske stjärnhästen Jag de Bellouet var dopad när han vann Elitloppet på Solvalla i slutet av maj. Dessutom har tvåan Lets Go visat ett positivt dopningsresultat.

Det här betyder att Salatränaren Jörgen Westholm och hästen Super Light flyttas upp till en femteplats och en prissumma på 100.000 kronor. Trots det är Westholm mest besviken på det som har hänt.

- Jag är bedrövad. Jag har kämpat för ren travsport i Europa. Rättvisan ska ju skipas, men det är inte roligt när sånt här händer, säger Jörgen Westholm till P4 Västmanland.

När nu både ettan Jag de Belluoet och tvåan Lets Go diskas så heter segraren i Elitloppet Conny Nobel med kusken Björn Goop.

För Westholms del, som var oplacerad i loppet, betyder det hela att han nu hoppar upp två placeringar och får ett tillskott på vinnarkontot.

- Givetvis är det positivt för pengarnas skull. Men Elitloppet och Prix d’Amerique och såna lopp ställer man upp i mest för ärans skull. Det är ytterst beklagligt för Björn Goop som nu blir etta men som inte fick uppleva grejen att gå framför den fantastisk Solvalla-publiken, säger Jörgen Westholm.

Hästen Jag de Bellouet blev även diskad efter storloppet Prix d’Amerique. Och nu har det alltså hänt igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".