Grillplats anläggs vid Sörkvarnsforsen

Nu är det klart att Hallstahammars kommun får pengar av länsstyrelsen för att fixa till en grillplats vid Sörkvarnsforsen i Kolbäcksån där den rinner genom tätorten.

Det är tänkt att bli en grillplats nere vid forsen, och det ska bli lättare för bland annat handikappade att ta sig dit.

- Vi hoppas få ut så många som möjligt. Man ser på stigarna att det promenerar en del folk här redan, säger Ida Axelsson på kommunens miljöförvaltning.

I dag syns tydliga spår efter grillandet på gräset. Det är små svarta fläckar med grillkolsrester som inte ser särskilt prydliga ut. Och med en byggd grill hoppas man slippa det i framtiden. Man tänker också bygga parkering och handikappanpassa stigen ner hit till stranden.

- Den kommer att bli tillgänglig för elrullstolar, eller om man har manuella rullstolar med assistent, säger Ida Axelsson.

Hallstahammars kommun satsar 179 000 kronor på de här åtgärderna. Sen får man lika mycket från länsstyrelsen för det här projektet, som har fått namnet ”Livgivande vattendrag”. Man ska främja folkhälsan står det bland annat i projektbeskrivningen.

- När staten drog igång det här projektet pratade man om ”grön losec”. Med det menade man alltså att människor blev friska av att vara ute i naturen, säger Ida Axelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".