Power Meet över för den här gången

Årets Power Meet i Västerås är över, och det blev en arbetsam tillställning för polisen som fick jobba för högtryck. Bland annnat omhändertogs 92 personer för fylleri och 20 rattfyllerister.
Den stora mängden omhändertagna gjorde att polisen fick placera två-tre stycken i samma cell, och också låta folk gå efter en kortare tid för att kunna ta in nya, säger vakthavande polisbefäl Sven-Åke Hammar till P4 Västmanland. Polisen hade alltså mycket att göra, men Sven-Åke Hammar tycker att det varit tillräckligt med poliser i tjänst och att polisens arbete varit bra organiserat. - Vi har ju fått en viss rutin efter alla år Power Meet hållit till i Västerås. Sven-Åke Hammar är ändå kritisk till Power Meet: - Vuxna människor som ska vara förebilder beter sig som svin, och hade vi satt samma gränser som under en normal helg hade vi tagit omhand många fler.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".