Allt fler grips för rattfylleri under Power Meet

Antalet gripna rattfyllerister under Power Meet har ökat de senaste åren. I år grep polisen 19 rattfyllerister, mot 12 personer förra året. Det säger polisens kommenderingschef under helgen, Leif Cederberg, till P4 Vätsmanland. 92 personer omhändertogs under helgen för fylleri och polisen hade några arbetsamma dagar.
Leif Cederberg, som var polisens kommenderingschef under arrangemanget, säger till P4 Västmanland att Power Meet har fått en ''svans'' av ett antal personer som ägnar sig åt trafikbrott fylleri och ordningstörningar. Fram till 1998 var det en nedåtgående trend när det gäller antalet gripna för rattfylleri, men nu ökar det alltså. Enligt Cederberg vet man inte om det beror på att polisen är effektivare med alkolholprover, eller om antalet fyllerister verkligen blivit fler. Ett hundratal poliser jobbade under helgen och enligt Cederberg var man aldrig underbemannad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".