Akademikerförbundet SSR:s undersökning visar att många socialsekreterare har det stressigt.

Fortsatt stress för socialsekreterare

Socialsekreterarna har det kämpigt på jobbet.

Sju av tio socialsekreterare anser att arbetsuppgifterna har blivit fler och fyra av tio tycker att stressen i arbetet har ökat.

Det visar en ny undersökning från Akademikerförbundet SSR.

P4 Västmanland berättade i vintras att socialsekreterarna i Västerås var missnöjda med sin arbetssituation. ProAros lovade då att satsa på förbättringar.

Men enligt Karin Hemlin-Bjerkehag, ordförande för SSR Västerås, har antalet ärenden ökat, och situationen är fortfarande besvärlig.

-  Det är en fortsatt ansträngd arbetsmiljö med en hög arbetsbelastning hela våren, säger Karin Hemlin-Bjerkehag, till P4 Västmanland.

I maj sågs en ökning från 160 ärenden 2005 till 229 ärenden samma månad 2006.

Enligt Karin Kassle, verksamhetschef för socialkontoren i Västerås, så har man använt personal från bemanningsföretag och tittat över arbetsprocesser och rutiner.

Trots det finns det fortsatta problem.

- Det kan vara så att vi har en för låg grundbemanning på våra socialkontor. Vi kommer under hösten att göra en ordentlig undersökning och se om vi måste öka personalstyrkan, säger Karin Kassle till P4 Västmanland.

Hon tror att en kartläggning av verksamheten kan vara klar till årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".